top of page

Imbunatatirea dispozitiei prin dieta

Craciunul a trecut, mesele copioase au ramas ca amintire pe soldurile noastre. Incet, incet ne facem planuri pentru sezonul cald. Poate ne gandim sa mergem la sala, dar din pacate dispozitia noastra ne pune piedici. Ce ne lipseste este o dieta sanatoasa si echilibrata..

O dieta sanatoasa previne aparatia depresiei. Eliminarea carnii (inclusiv peste) si a oualor, poate imbunatati starea de spirit in doar doua saptamanii. Mai multe studii au aratat ca o dieta sanatoasa, bazata pe plante, reduce anxietatea, depresia, tensiunea si oboseala. Care ar putea fi explicatia pentru asemenea rezultate?

Un regim alimentar vegetarian, creste nivelul de antioxidanti din corp, ceea ce poate ajuta de exemplu in caz de depresie. O singura masa de carbohidrati pe zi creste nivelul de serotonina in corp, ceea ce imbunatateste starea de spirit, starile de depresie, tristete, oboseala, furie, tensiune, confuzie si chiar si simptomele sindromului premenstrual.

Concluzie este una singura: un program nutritional bazat pe plante imbunatateste starile de depresia, anxietate chiar și productivitatea.

Mai multe informatii:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24524383

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20389060

RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
ARCHIVE
bottom of page